Programma 2023

Vrijdag 15 september 2023  

Er zijn iets meer A zeilers ingeschreven dan in de B en we willen altijd een gelijke verdeling ivm de kosten dus we gaan eerst weer een kwalificatie race zeilen voordat de A en B groep gevormd wordt.

We hebben twee startgroepen gemaakt op basis van de ranking van voorgaande Jaren. Dit betekent dat iedere startgroep een kwalificatie race zeilt. De eerste 6 boten per groep gaan naar de A klasse en de laatste 6 (7-12) naar de B groep. “Echte” A zeilers moeten zich nu echt gaan bewijzen en voorin finishen, een B zeiler kan taktisch zeilen en bijv 7e worden of natuurlijk in de A terecht komen. Dit is weer een leuke extra dimentie en geeft extra spanning.

De planning als volgt :

  • 1e race – Eerste kwalificatie race groep 1, circa 9.15 uur.. 9.00 uur palaver en uitleg
  • 2e race – Tweede kwalificatie race groep 2, zal rond 10 uur zijn (afhankelijk van de voortgang).
  • 3e race- Eerste wedstrijd B groep,  
  • 4e race – eerste wedstrijd A groep
  • 5e race – tweede wedstrijd B groep
  • 6e race – tweede wedstrijd A groep
  • Mogelijk nog een extra wedstrijdserie voor A en B maar ligt aan de vorderingen op vrijdag. Aad en  Maarten zullen de hele dag de wedstrijden coordineren…. En ja goed gezien…. De A zeilt als laatste en mag de boten weer terugzeilen en aftuigen.

Resultaten uit de kwalificatie races tellen mee voor het eindklassement per klasse!


We hebben het plan om  alle deelnemers minimaal  drie keer te laten starten wat tot circa 17.30 uur kan duren maar we verwachten door de wind dat we op tijd klaar zijn. Mogelijk een vierde race maar dat ligt aan de voortgang van de wedstrijden en het weer.

Zeil je niet mee dan is het natuurlijk enorm leuk om je dorpsgenoot aan te komen moedigen, vanaf de wal is er een goed uitzicht op de wedstrijdbaan en de finish ligt voor de deur. We proberen ook nog te regelen dat er een sloep rondvaart zodat de wedstrijden ook van dichtbij gevolgd kunnen worden. 

Ook gedurende de dag verzorgt de crew van brasserie Milo voor een drankje of voor een lekkere hap ! 

gehele dag  – gezelligheid op het terras

circa 17.30 uur :  prijsuitreiking (mogelijk ook pas na het diner)

Zeil je niet mee maar wil je alleen mee eten dan is iedereen van harte welkom ! 

na 18.00 uur mogelijkheid tot dineren in brasserie Milo.